Regija
POTVRDA IZVRSNOSTI

Vukovarke su na čelu dvaju ureda Vijeća studenata
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
VUKOVAR

Dvije članice Studentskog zbora vukovarskog Veleučilišta "Lavoslav Ružička" izabrane su na sjednici Vijeća studenata za voditeljice ureda Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske. Iva Maganić, sa studija fizioterapije, izabrana je za voditeljicu Ureda za društvene aktivnosti, dok je Žana Kunji sa studija trgovine postala voditeljicom Ureda za studentski standard. Dekan Željko Sudarić naglasio je kako su zbog njihova izbora iznimno ponosni.

- Novim su ulogama pristupile vrlo odgovorno, baš kao i radu u Studentskom zboru. Pred njima su brojni planovi i projekti, ali i veliko zadovoljstvo što će baš one voditi ova dva ureda. Predstavljat će glas 40-ak tisuća studenata diljem Hrvatske, što je veliki uspjeh i osobno za njih, ali i za našu obrazovnu instituciju i Vukovar. Vjerujem kako je to još jedna potvrda izvrsnosti naših studenata, što je nedvojbeno i rezultat ulaganja u visoko obrazovanje u Vukovaru - rekao je Sudarić, dodajući kako se unatoč epidemiološkim mjerama svi projekti veleučilišta nastavljaju, uključujući i obnovu Radničkog doma u Borovu naselju, koja ide ubrzanim tempom.

Nastava se održava online, no dio vježbi, posebice kada je riječ o fizioterapiji, imaju u prostorijama veleučilišta, budući da je to nužno za obuku studenata u stručnom radu.

- Studentski dom također radi, a želim istaknuti kako se naš Studentski zbor iznimno angažirao u akciji prikupljanja pomoći stradalima u potresu. Organizirano su prikupljali pomoć, s tim da su se u akciju uključili studenti, profesori i zaposlenici, ali i građani Vukovara, a svu prikupljenu pomoć Crveni križ prevezao je potrebitima. S područja ugroženih potresom imamo troje studenata. Oslobodili smo ih plaćanja školarine i stanarine u studentskom domu kako bismo im i na taj način pomogli - poručio je dekan.

U uvjetima rada na daljinu nastoje što više pomoći studentima i olakšati im usvajanje novih znanja, pa su u tom cilju nedavno izdali i dva elektronska priručnika za studente u sklopu izdavačke djelatnosti veleučilišta.

- Epidemija je dio aktivnosti prebacila u online svijet, međutim, držim kako smo se tomu iznimno dobro prilagodili, čemu svjedoče i pozitivne povratne informacije studenata. Pred nama je niz programa i međunarodnih konferencija kojima smo organizator, a vrijeme će pokazati što ćemo i na koji način uspjeti održati uz pridržavanje svih mjera, jer nam je zdravlje ljudi na prvom mjestu - zaključio je Sudarić.
D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TREBALO IM JE GOTOVO DESET GODINA

Na Inu će se konačno
moći skretati i s juga

2

S. EMILIJA NAVRŠAVA STOTU

Stoljeće je prošlo kao vjetar, dan prekratak za sve zahvale Bogu

3

U SUBOTU MIRNI I JAVNI PROSVJED

U Šarengradu blokada ceste bez odustajanja