Novosti
POKUŠALI PREVARITI POLICIJU

Krivotvoreni testovi kod čak 45 osoba
Objavljeno 19. siječnja, 2021.
Desetci osoba već su pokušali posljednjih tjedana ući u Republiku Hrvatsku s krivotvorenim PCR testom na koronavirus, a prava navala takvih zbila se proteklog vikenda na graničnim prijelazima u Brodsko-posavskoj županiji, gdje ih je otkriveno čak 45.

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška policajci su utvrdili da su ukupno 43 osobe, uglavnom državljana Bosne i Hercegovine, prilikom granične kontrole predočile krivotvorene PCR testove, koji su izdani u Bosni i Hercegovini. Na graničnom prijelazu Slavonski Brod evidentirane su dvije osobe koje su na uvid dale nalaze testa za koje je utvrđeno da se radi o krivotvorinama.

Policija je protiv svih 45 osoba redovitim putem, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, podnijela kaznene prijave zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Prošle srijede na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška na ulazu u Republiku Hrvatsku policijski su službenici kod dva državljanina Bosne i Hercegovine otkrili krivotvorene PCR testove, i to kod 21-godišnjeg putnika u autobusu bosanskohercegovačkih registracija i 62-godišnjeg vozača automobila. Dan prije na graničnom prijelazu Stara Gradiška i Slavonski Brod krivotvorene PCR testove policajcima su pokazali 47-godišnji i 31-godišnji vozači automobila, oba bosanskohercegovačkih registracija.

Prava poplava krivotvorenih PCR testova na COVID-19 nastala je početkom prosinca prošle godine, kada je zabilježeno znatno više putnika koji su na taj način pokušali ući u Hrvatsku. Do kraja studenoga na svim je hrvatskim graničnim prijelazima bio zabilježen samo jedan takav slučaj. Policajci provjeravaju svaki test na koronavirus koji im putnici na granici daju na uvid. Naime, pripadnici granične policije u kontaktu su s drugim ustanovama upravo radi provjere vjerodostojnosti testova.

U posljednje vrijeme bilježi se i veći broj građana koji na granici prijavljuju da su samo u tranzitu kroz Hrvatsku, kako bi izbjegli samoizolaciju, no često se otkrije da u našoj zemlju ostanu i na dužem boravku. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SAMOIZOLACIJI SE TRENUTNO NALAZI 929 OSOBA

U OBŽ na koronavirus novopozitivna 71 osoba

2

MJESEČNO POTROŠE DO 500 KUNA

Hoće li više cijene cigareta promijeniti navike pušača?

3

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

19 oboljelih, jedna osoba preminula