Sport
U OSIJEKU SE ODRŽAVA POJEDINAČNO GIMNASTIČKO PRVENSTVO HRVATSKE

Seligman i Srbić prva imena
u Gradskom vrtu,
Davidović najbolji na parteru
Objavljeno 20. studenog, 2020.

S vrlo rigoroznim epidemiološkim mjerama i ogromnim naporom domaćina, GD Osijek-Žita u Gradskom vrtu održava se 29. ekipno višebojsko i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u gimnastici. Prvoga dana (petak) u Gradskom vrtu su se našli oni (po)najbolji hrvatski gimnastičari, odnosno hrvatski reprezentativci i reprezentativke, koji su se nadmetali za državne naslove. U subotu i nedjelju natjecat će se gimnastičarke i gimnastičari u B i C programu.GIMNASTIČARI

U Osijeku je svoj 4. naslov seniorskog prvaka Hrvatske na preči i ukupno 14. seniorsko nacionalno zlato sjajnim izdanjem osvojio aktualni viceprvak svijeta i Europe, Tin Srbić (ZTD Hrvatski Sokol). U svojoj posljednjom pripremi za nastup na Europskom prvenstvu u Mersinu u prosincu ocijenjen je s velikih 14. 966.


- Mislim da mi je i dalje ipak draži naslov onaj iz 2016. godine, moj prvi seniorski na preči kad sam pobijedio Udea, Možnika… Ovo sada je više rutinski. Ali, zapravo mi je u tim situacijama teže nastupiti. Drago mi je da sam napravio sve što sam trebao, ispalo je na kraju kao vježba iz finala Svjetskog prvenstva prošle godine u Stuttgartu, rekao je Tin Srbić.


Jednako moćan bio je i domaćin Robert Seligman (GD Osijek-Žito) koji je na konju s hvataljkama osvojio svoj čak 11. seniorski naslov. Na konju s hvataljkama bio je vrlo dobar s ocjenom 14.700 koja jamči finala na gotovo svim svjetskim kupovima, a prilično često i na onim najvećim natjecanjima kakvo je Europsko prvenstvo. Na tlu je iznenadio Neven Lucijan Davidović iz GD Osijek Žita.


- Meni je svako Prvenstvo Hrvatske izazov. Nova trema, novi pritisak, jer kad znaš da si među najboljima, a uvijek smo Filip Ude i ja u žestokoj borbi, onda je jedan poseban osjećaj natjecati. A pogotovo sada kada je PH u mom gradu Osijeku, u mom Gradskom vrtu… Puno naslova prvaka je iza mene, već 15 godina sam u seniorskom vrhu, možda jesam „deda“, ali se ne dam“, kroz smijeh je komentirao Seligman i najavio skorašnje Europsko prvenstvo


- Konkurentan sam, ova ocjena je finale pa i medalja na velikim natjecanjima. Jednostavno, uživam u gimnastici i dalje. Meni je ovo posljednja provjera za EP u Mersinu, danas sam pokazao da sam spreman.


Na tlu je najbolji bio Osječanin Neven-Lucijan Davidović, iskoristivši kiks svoga klupskog kolege iz GD Osijek Žita i seniorskog reprezentativca Aurela Benovića, koji je na kraju zauzeo treće mjesto. Na karikama najbolji je bio Borna Matić (GK Marijan Zadravec Macan), na preskoku Marko Jovičić (GK Rijeka), na ručama Lovro Čorak (GK Sokol Karlovac), dok je višebojski naslov uzeo Matija Tek (GK Sokol Karlovac), a GK Petrinja momčadski su prvaci.


Juniorski program bio je u znaku Augustina Plaveca iz GK Petrinje koji je uz višebojski osvojio i naslov na karikama, preskoku i ručama, dok je parter pozlatio Vito Nušak (GK Vindija), a konj s hvataljkama pak Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol).


Kod mlađih juniora višebojski prvak Hrvatske je Ivor Dunović iz Novog Zagreba koji je pojedinačno osvojio i karike i preču, a srebrne medalje pak na parteru, preskoku i ručama. Parter je pozlatio Vindijin Teo Bartolec, na konju s hvataljkama i ručama slavio je Marko Kenđel iz GK Petrinje, a Antonio Beretin (GK Salto Zadar) prvak je na preskoku.


Niko Nevešćanin, član zadarskog GK Salto višebojski je kadetski prvak Hrvatske, a osvojio je još i zlata na parteru, konju s hvataljkama, ručama i preči, te broncu na preskoku. Kadetsko momčadsko zlato pripalo je Gimnastičkom klubu Novi Zagreb.
GIMNASTIČARKE

Petra Furač iz GK Sokol Karlovac višebojska je prvakinja Hrvatske slavivši sa 47.383 boda, a uz to osvojila je i naslove na preskoku i tlu. Tina Zelčić koja je sa ZTD Hrvatskim Sokolom osvojila ekipno zlato, prvakinja je na gredi, dok je njezina klupska kolegica Christina Zwicker bila najbolja na dvovisinskim ručama.


Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) najbolja je hrvatska juniorka osvojivši naslov u višeboju, te pojedinačna zlata na tlu i preskoku. Nika Kukuljan Frleta pozlatila je gredu i dvovisinske ruče.


Mila Prpić iz riječke GK Vite slavila je u mlađejuniorskom višeboju kao i pojedinačno na preskoku i gredi te ekipno. Također Vitina Sofia Mešter naslov je osvojila na dvovisinskim ručama, a Lea Kapular iz zadarskog GK Salto zlatna je na parteru.
Višebojska mlađekadetska prvakinja kao i četverostruka pojedinačna je Eva Makek iz GK Dubrave, a kadetski višebojski naslov osvojila je njezina klupska kolegica Mia Gašparin koja je prvakinja i na dvovisinskim ručama, gredi i parteru, te ekipna pobjednica s Dubravom. Antonija Gorički (Dubrava) osvojila je preskok. K.L./HGS


Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NENADA BJELICU ZANIMAJU SAMO BIJELO-PLAVI

Nisam došao u Osijek da bih ga napustio nakon tri mjeseca

2

NOGOMETAŠ OSIJEKA

Merveil Ndockyt operirao gležanj

3

PONOĆNA "PRESICA" S ILIJOM BROZOVIĆEM

Bahrein i Argentina su kvalitetni, danas svi igraju rukomet