Osijek
REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI

Građevinski će radovi početi za deset dana na dvjema lokacijama
Objavljeno 20. studenog, 2020.
Za desetak dana počinju radovi na infrastrukturi Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, najavljeno je na ovotjednom sastanku u školi održanom zbog potpisivanja dokumenata o imenovanju nadzornih tijela te primopredaji projektne dokumentacije. Ravnatelj škole i voditelj RCK dr. sc. Andrej Kristek s izvođačima radova, projektantima te partnerima na projektu obišao je dvije lokacije gradilišta.

U sklopu projekta VIRTUS, vrijednog 24,214.510,51 kunu u stopostotnom financiranju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, sagradit će se infrastruktura u Ugostiteljsko-turističkoj školi i Domu učenika u Osijeku te u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci.

Rekonstruirat će se suterenski prostor Ugostiteljsko-turističke škole, izmijenit će se postojeće instalacije novima, mijenjat će se podovi, sanitarni čvorovi te ugraditi novi sustav ventilacije, sve sa svrhom prilagodbe prostora najsuvremenijoj opremi u okviru budućih kuharskih i slastičarskih praktikuma Centra.

Radovi počinju i u učeničkom domu na lokaciji Lučki prilaz 4, u Osijeku, koji zbog predviđene rekonstrukcije od ove školske godine nije primao učenike. Zahvat je na toj lokaciji u središtu Osijeka sveobuhvatniji i uključuje dodavanje novih temelja, seizmičko ojačavanje zidova, niveliranje podruma, rušenje postojećih dijelova konstrukcije i dogradnju, izmjenu svih instalacija, novi sustav grijanja-hlađenja, nove podne obloge, stolariju, suvremeno opremljenu kuhinju te kušaonicu na krovu zgrade za izvođenje praktične nastave. Učenički dom - Akademis - tako će u ljetnim mjesecima, za trajanja školskih ferija, postati hostel smještajnog kapaciteta pedesetak ležaja. Zgrada će u cijelosti biti prilagođena osobama s invaliditetom, a ujedno će biti jedna od rijetkih zgrada na području Osijeka s 0. kategorijom energetske učinkovitosti, javlja Ivana Draganić, zadužena za vidljivost, komunikacije i horizontalne teme Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek.

Prostori će potpuno biti spremni za prijam učenika u školskoj godini 2022./2023.
I. Alilović
Učenički dom Academis bit će jedna od rijetkih zgrada u Osijeku s 0. kategorijom energetske učinkovitosti
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NASTAVLJENI RADOVI NA NOVOM STADIONU

Vlasnik privatne parcele i NK Osijek postigli dogovor

2

NAKON ČLANKA U GLASU SLAVONIJE

Novih pet reflektora stiže za desetak dana?

3

CRNA TOČKA U JOSIPOVCU

Ponovno sudar kod školskog parkirališta