Novosti
U OBŽ NOVOPOZITIVNO 138 OSOBA, PET PREMINULIH

U osječkoj bolnici umrle osobe stare 37 i 39 godina
Objavljeno 11. studenog, 2020.

Vezani članci

PRODOR KORONAVIRUSA

Miholjačke škole uvele nastavu na daljinu

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvještava kako je u zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije testirano ukupno 382 uzorka od kojih je 138 bilo pozitivno na koronavirus.  Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (84), Belišće (9), Đakovo (7), Valpovo (7), Donji Miholjac (5), Beli Manastir (4) i Našice (1). Šest novopozitivnih osoba su s područja općine Bizovac, Čepina četiri, Petrijevaca tri te Darde dvije. Po jedna osoba je s područja općina Erdut, Đurđenovac, Ernestinovo, Gorjani, Satnica Đakovačka i Vladislavci.

Također, ističe se i kako je trenutno na bolničkom liječenju ukupno 171 osoba oboljela od COVID-19, i to 33 u Općoj županijskoj bolnici Našice, a 138 u KBC-u Osijek, od kojih su 24 osobe na respiratoru. Pet osoba je preminulo.

"U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba oboljelih od COVID-19 koje su bile na bolničkom liječenju, a imali su i druga oboljenja. U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminula je ženska osoba iz Osijeka rođena 1981. godine i tri muške osobe - iz Čepina rođen 1939. godine, iz Satnice rođen 1958. godine te iz Osijeka rođen 1983. godine. U Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je ženska osoba iz Ladimirevaca, rođena 1951. godine", novi su podatci Stožera.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji ukupno 5.161 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba.  Policija je provela 42 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, a jedna dojava građana o kršenju samoizolacije osobe iz Osijeka bila je točna.

Članovi Županijskog stožera civilne zaštite zaključili su i kako je situacija u školama na području županije zadovoljavajuća. No, kada je u pitanju područje Donjeg Miholjca gdje se epidemiološka situacija ubrzano pogoršava dvije se škole zatvaraju do 22. studenog.

"Trenutno je pozitivno ukupno 132 učenika i djelatnika škola, a 938 je u samoizolaciji. Međutim, zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Donjeg Miholjca, a uz suglasnost epidemiologa i Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije od 11. do 22. studenoga 2020. godine nastava u Osnovnoj školi Augusta Harambašića i Srednjoj školi Donji Miholjac u Donjem Miholjcu održavat će se po modelu C, odnosno na daljinu, a potom (do nove odluke) po modelu B", poručuje Stožer. I.Sl.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana