Novosti
GRADONAČELNIK VALPOVA I DALJE SE NE OGLAŠAVA O TVRDNJAMA DA JE ZARAŽEN

Piškorjanac: Hoće li načelnik Stožera smijeniti sam sebe?
Objavljeno 30. listopada, 2020.

Nakon što je osvanula vijest da je gradonačelnik Valpova, a ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Valpova Matko Šutalo pozitivan na koronavirus, o čemu se do četvrtka nije službeno očitovao, ne stišavaju se reakcije javnosti na taj slučaj.


U priopćenju koje je u ime vladajuće koalicije u Valpovu (HDZ-HSU) poslao zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Valpova Jozo Piškorjanac ističe se kako ih objave o tome da je gradonačelnik zaražen nisu začudile, s obzirom na njegove aktivnosti.


"Da ironija bude još veća, Šutalo je sam sebe postavio za načelnika Stožera civilne zaštite i kao takav se svojim ponašanjem još više narugao cijelom sustavu. S obzirom na to da je svoju ulogu shvatio više kao priliku za samopromociju, uopće nas ne začuđuje ovakva razina neodgovornosti. Kako iz ureda gradonačelnika nismo dobili službeno priopćenje, a mediji već naveliko prenose ovu vijest, pitamo se što će nam sve još gradonačelnik zatajiti. Svjedoci smo da Šutalo licemjerno još od početka pandemije poziva građane da budu odgovorni, a sada vidimo da su to sve obična laž i prazne riječi, jer on prvi ne poštuje mjere te ugrožava sve oko sebe svojim neodgovornim ponašanjem", upozorava Piškorjanac pitajući se koje je sve kontakte doveo u ugrozu te je li ih uopće obavijestio i tko će sve morati u samoizolaciju te kako će funkcionirati gradska uprava, ali i Stožer civilne zaštite.


"Podsjetit ćemo na bitan detalj još iz travnja, kada je cijela Hrvatska bila u ‘lockdownu‘ i kada su se svi pridržavali mjera koje su bile i puno strože - taj isti gradonačelnik je tada smijenio povjerenike civilne zaštite u mjesnom odboru Harkanovci zbog nepodnošenja izvještaja o bezazlenim događajima. Osim toga, osobno je obilazio kuće svojih sugrađana bez zaštitne opreme i dijelio svoj politički pamflet, u kojem je na osobnoj razini prozivao sve vijećnike jer mu nisu odobreni višemilijunski krediti. Jednostavno je za nepovjerovati da se osoba s tako odgovornog položaja prema ovoj situaciji odnosi tako neodgovorno, a sada ćemo vidjeti hoće li bar iz moralnih razloga Šutalo smijeniti sam sebe s mjesta načelnika Stožera civilne zaštite. Ima li njegovoj nesposobnosti kraja?" pita u priopćenju Piškorjanac.
Valpovački slučaj komentirao je i načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Petar Lagator podsjetivši kako svakodnevno apelira na građane da se pridržavaju mjera koje je propisao Nacionalni stožer s ciljem smanjenja broja oboljelih od COVID-19. "Kao članovi Stožera nastojimo i svojim odgovornim ponašanjem dati primjer našim sugrađanima i smatramo da bi to trebali činiti i stožeri na gradskim odnosno općinskim razinama. Stoga očekujemo, osobito od načelnika, gradonačelnika i njihovih zamjenika, koji su ujedno i načelnici stožera, da shvate ozbiljno situaciju u kojoj se nalazimo", poručio je Lagator.


Lidija Aničić
Petar Lagator

načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije

Na gradonačelniku je da procijeni je li svojim ponašanjem ugrozio povjerenje građana u gradski stožer i treba li tu odgovornu funkciju prepustiti nekome drugome.
BEZ NEDODIRLJIVIH
"Nitko nije nedodirljiv kada je COVID-19 u pitanju i svakome se može dogoditi da se zarazi, no društveno odgovornim ponašanjem može se spriječiti daljnje širenje. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije nije imenovao gradonačelnika Valpova načelnikom stožera, niti ga može razriješiti. Na gradonačelniku je da procijeni je li svojim ponašanjem ugrozio povjerenje građana u gradski stožer i treba li tu odgovornu funkciju prepustiti nekome drugome", kaže Lagator.
Možda ste propustili...

SREDIŠNJE OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Komemorativni program ispred vukovarske bolnice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana