Crna kronika
NIJE NIKADA POLOŽIO VOZAČKI ISPIT

48-godišnjak iz Semeljaca napravio do sada čak 1509 prometnih prekršaja
Objavljeno 11. lipnja, 2016.
U manje od godine dana kažnjen je nevjerojatnih 385 puta

Slovom, odnosno brojkom, za 1509 prometnih prekršaja policija je do sada prijavila 48-godišnjaka iz Semeljaca!

Apsolutni slavonski, a čini se i hrvatski, “rekorder” po ukupnom broju prometnih kazni nikada nije ni položio vozački ispit, odnosno nema dozvolu!

- Najviše prekršaja - 1024 imao je zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno ne vodi se u evidencijama vozača. Prema našim evidencijama najviše prometnih prekršaja počinio je na području koje pokriva naša policijska uprava - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske.

Tako se čini, prema podacima iz policije, da 48-godišnjak i ne vozi daleko od kuće, no dandanas nije se odlučio položiti vozački ispit.

O njemu smo u Glasu Slavonije pisali u nekoliko navrata, a posljednji put u srpnju prošle godine kada je imao 1124 kazni. S obzirom na to da ih je do sada prikupio već 1509, očito je da je u nešto manje od godine dana kažnjen još nevjerojatnih 385 puta!

Policija je očito svoj posao u ovom slučaju odradila te prijavila 48-godišnjaka nadležnim institucijama, no čini se da su one ovaj put nevjerojatno zakazale. Iako je već do 2013. bio nekoliko puta u pritvoru, čini se kao da čim iziđe iz zgrade policije, ponovno sjedne za upravljač automobila i odveze se njime. Do spomenute godine uspio je skriviti i četiri prometne nesreće, a dva je puta morao i na triježnjenje jer je zaustavljen dok je vozio pijan.

Kako 48-godišnjaka spriječiti da više ne ugrožava promet, pitanje je koje zanima mnoge Semeljčane.

- Nedavno je kupio crnog Mercedesa i svakodnevno se vozi kroz mjesto. Ovaj slučaj već je za Guinnessovu knjigu rekorda. Nije on inače problematičan kao osoba, ali da netko drugi ima toliko prekršaja, vjerojatno bi godinama bio u zatvoru - kažu mještani.

U ovom slučaju, prema svemu sudeći, nadležni sud svoj dio posla nije odradio dobro, a i novčana kazna ga ne može spriječiti u namjeri da i dalje vozi. Kako se ovaj slučaj “vuče” godinama, izgledi da ga “popratimo” i kod 2000. prekršaja ne čine se nemogućom misijom.

Sandra LACIĆ
LANI IZAZVALI 26 SUDARA

U Osječko-baranjskoj županiji prošle su godine policajci evidentirali 476 prekršaja upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje. Ukupno je evidentirano 26 prometnih nesreća s materijalnom štetom u kojima su sudjelovali vozači motornih vozila koji nisu položili vozački ispit, a u svim prometnim nesrećama oni su ih i izazvali.

Nadležne

INSTITUCIJE U OVOM SU SLUČAJU ZAKAZALE

Možda ste propustili...

PRIJAVLJENI KRADLJIVCI IZ ERDUTA I PALAČE

Dvojica ukrala 7 bicikala u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana